Doe het zelf!

Spinnen zoekkaart

Het is herfst en dat betekent dat het tijd is om spinnen te spotten! In de zomer zijn ze er natuurlijk ook maar in de herfst zijn ze lekker groot en vallen ze meer op.

Lees verder >

DIY Vetbol maken

In de herfst beginnen vogels met het opbouwen van reserves voor de winter. Nu het langzaam kouder begint te worden kunnen ze dus wel een extraatje gebruiken. Wil jij een handje helpen door een vetbol te maken, die er ook nog eens super leuk uitziet?

Lees verder >

Bouw je eigen Krijtzee

Dankzij al onze stoere activiteiten hoef je je nooit te vervelen. Maak bijvoorbeeld eens een kijkdoos van de warme tropische zee die Maastricht vroeger was. Lekker knippen, kleuren en knutselen. We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Lees verder >

Gefeliciteerd!!!

Jij bent (bijna) jarig of jarig geweest dus het is tijd voor een feestje!

Wij hebben voor jou allerlei gave tips en activiteiten op een rijtje gezet om het allerleukste feestje te geven.

Lees verder >

Maak je eigen mini-Museum

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht heeft over de jaren een enorme verzameling aan mooie en belangrijke spullen verzameld. Zoals botten en fossielen. Een verzameling maken kost veel tijd, maar het is super leuk en je kan mooie dingen vinden. Sommige mensen verzamelen van alles: van munten, tot lepeltjes, modelautootjes tot barbies. Over al deze spullen bouwen mensen ook musea, ja ook Barbie heeft een eigen museum. Een mooie verzameling is eigenlijk een klein museum!

Lees verder >

Bouw je eigen bijenhotel

Wilde bijen nestelen niet alleen in natuurgebieden, maar ook in tuinen, spleten van muren, in gaten van hout en in tuinmeubelen. Dus ook bij jou in de tuin. De bij is reuze nuttig en zorgt voor de bestuiving van planten en bloemen. Zonder bijen kunnen wij niet bestaan.
Help jij een handje mee om een extra huisje te bouwen voor de bij?

Lees verder >

Op jacht naar kriebelbeestjes!

Kriebelbeestjes zijn insecten, want ze zijn kleine beestjes en kriebelen!
Je gaat insecten zoeken om er iets over te leren. Welke kleuren hebben ze? Hoeveel poten? Wat is er allemaal anders aan insecten dan aan ons?

Lees verder >

Maak je eigen nachtdier masker

Wil jij ook zo'n leuk masker? Ga dan snel aan de slag!

Lees verder >

Kleurplaten

Nog meer kleurplaten!

Wil je nog meer kleurplaten downloaden en/of meedoen aan onze maandelijkse kleurwedstrijd?

Kijk dan op onze kleurplaten pagina >