Kinderfeestjes
Beestachtig feesten!

(Ook beschikbaar voor volwassen Party Animals)

Wil jij ook beestachtig feesten in het Natuurhistorisch Museum Maastricht?

Wil je erop uit als echte onderzoeker? Samen met al je vrienden? Kom dan bij ons je verjaardag vieren! Een natuurlijk uitje, voor alle feestbeesten van 0-100 jaar of fossiele leeftijd.

Wij verzorgen een toffe workshop waarbij je op zoek gaat naar echte fossielen. Wat je ontdekt mag je mee naar huis nemen.
We gaan op bezoek bij Mosasaurus Ber, nemen een speciaal kijkje in ons Sciencelab en de jarige krijgt een speciaal museumcadeautje!

Meer weten? >>

Doe het zelf!

Wonderkisten

Antwoorden quiz

Heb jij meegedaan met een quiz in ons museum?

Kijk dan snel >

 

Dodo woordzoeker

Detective Dodo is een aantal belangrijke dingen kwijtgeraakt in het museum, kun jij hem helpen deze terug te vinden in de woordzoeker?

Kijk dan snel >

 

Bouw je eigen Krijtzee

Dankzij al onze stoere activiteiten hoef je je nooit te vervelen. Maak bijvoorbeeld eens een kijkdoos van de warme tropische zee die Maastricht vroeger was. Lekker knippen, kleuren en knutselen. We leggen je stap voor stap uit hoe je dat doet.

Lees verder >

Gefeliciteerd!!!

Jij bent (bijna) jarig of jarig geweest dus het is tijd voor een feestje!

Wij hebben voor jou allerlei gave tips en activiteiten op een rijtje gezet om het allerleukste feestje te geven.

Lees verder >

Spinnen zoekkaart

Het is herfst en dat betekent dat het tijd is om spinnen te spotten! In de zomer zijn ze er natuurlijk ook maar in de herfst zijn ze lekker groot en vallen ze meer op.

Lees verder >

DIY Vetbol maken

In de herfst beginnen vogels met het opbouwen van reserves voor de winter. Nu het langzaam kouder begint te worden kunnen ze dus wel een extraatje gebruiken. Wil jij een handje helpen door een vetbol te maken, die er ook nog eens super leuk uitziet?

Lees verder >

Maak je eigen mini-Museum

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht heeft over de jaren een enorme verzameling aan mooie en belangrijke spullen verzameld. Zoals botten en fossielen. Een verzameling maken kost veel tijd, maar het is super leuk en je kan mooie dingen vinden. Sommige mensen verzamelen van alles: van munten, tot lepeltjes, modelautootjes tot barbies. Over al deze spullen bouwen mensen ook musea, ja ook Barbie heeft een eigen museum. Een mooie verzameling is eigenlijk een klein museum!

Lees verder >

Bouw je eigen bijenhotel

Wilde bijen nestelen niet alleen in natuurgebieden, maar ook in tuinen, spleten van muren, in gaten van hout en in tuinmeubelen. Dus ook bij jou in de tuin. De bij is reuze nuttig en zorgt voor de bestuiving van planten en bloemen. Zonder bijen kunnen wij niet bestaan.
Help jij een handje mee om een extra huisje te bouwen voor de bij?

Lees verder >

Op jacht naar kriebelbeestjes!

Kriebelbeestjes zijn insecten, want ze zijn kleine beestjes en kriebelen!
Je gaat insecten zoeken om er iets over te leren. Welke kleuren hebben ze? Hoeveel poten? Wat is er allemaal anders aan insecten dan aan ons?

Lees verder >

Maak je eigen nachtdier masker

Wil jij ook zo'n leuk masker? Ga dan snel aan de slag!

Lees verder >

Kleurplaten

Nog meer kleurplaten!

Wil je nog meer kleurplaten downloaden en/of meedoen aan onze maandelijkse kleurwedstrijd?

Kijk dan op onze kleurplaten pagina >