Doe het zelf!

Bouw je eigen bijenhotel

Wilde bijen nestelen niet alleen in natuurgebieden, maar ook in tuinen, spleten van muren, in gaten van hout en in tuinmeubelen. Dus ook bij jou in de tuin. De bij is reuze nuttig en zorgt voor de bestuiving van planten en bloemen. Zonder bijen kunnen wij niet bestaan.
Help jij een handje mee om een extra huisje te bouwen voor de bij?

Lees verder >

Op jacht naar kriebelbeestjes!

Kriebelbeestjes zijn insecten, want ze zijn kleine beestjes en kriebelen!
Je gaat insecten zoeken om er iets over te leren. Welke kleuren hebben ze? Hoeveel poten? Wat is er allemaal anders aan insecten dan aan ons?

Lees verder >

Maak je eigen mini-Museum

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht heeft over de jaren een enorme verzameling aan mooie en belangrijke spullen verzameld. Zoals botten en fossielen. Een verzameling maken kost veel tijd, maar het is super leuk en je kan mooie dingen vinden. Sommige mensen verzamelen van alles: van munten, tot lepeltjes, modelautootjes tot barbies. Over al deze spullen bouwen mensen ook musea, ja ook Barbie heeft een eigen museum. Een mooie verzameling is eigenlijk een klein museum!

Lees verder >

Dagboek van een plant

In dit dagboekje ga je de groei bijhouden van een plant.
Zo leer je meer over de ontwikkeling van de plant en meer over de werking van de natuur.

Lees verder >

Fantasie fossiel (7 jaar – 12 jaar) Kinderworkshop VOLGEBOEKT

Met Kumulus docente Nicole Mulkens ga je een eigen fossiel bedenken én maken! Om alvast in de stemming te komen ga je eerst kijken bij de tentoonstelling 'Schatgraven'.
Daarna maak je met behulp van nep schedels, stokjes en schelpen een afdruk van het fantasie fossiel in een bakje van klei. Daar stort je sneldrogende gips in. Zodra deze hard is kun je het fossiel héél voorzichtig uit de klei 'graven'. Met een likje verf ziet dit er net uit als een echt fossiel!

Zaterdag 30 oktober 2021
Tijd: 14.00 en 15.30
Kosten: €9,60
Locatie: NHM
Aanmelden kan via museum@maastricht.nl
Max aantal kinderen 12

Kleurplaten

Nog meer kleurplaten!

Wil je nog meer kleurplaten downloaden en/of meedoen aan onze maandelijkse kleurwedstrijd?

Kijk dan op onze kleurplaten pagina >