Nu te zien

Limburgse Natuur: Vroeger

Maak een reis door de tijd. Langs tropische moerassen van 350 miljoen jaar geleden en langs de Krijtzee met Mosasauriërs die Zuid-Limburg 70 miljoen jaar geleden overspoelde.

 

Limburgse Natuur: Nu

Bekijk de dieren van de verschillende Limburgse landschappen, zoals de hellingbossen en de grindgaten en ontdek de variatie aan insecten in het insectarium. De afdeling ‘dynamiek’ vertelt het verhaal van hoe mens, natuur en klimaat elkaar beïnvloeden.

Verwacht

'Ontmoet Bèr - Mosasaurus Experience'

Vanaf zondag 18 augustus openen we de nieuwe tentoonstelling 'Ontmoet Bèr - Mosasaurus Experience' in ons Natuurhistorisch Museum Maastricht.

We vertellen hierin het verhaal van het geologische tijdvak Maastrichtien, ook wel het Krijt genoemd. In dat tijdperk, tussen 70 en 66 miljoen jaar geleden, overspoelde een ondiepe, subtropische Krijtzee Maastricht en Zuid-Limburg. Hierin leefden o.a. gigantische Maashagedissen, ook wel mosasauriers genoemd. In ons museum hebben we resten van diverse lokaal gevonden botten van deze giganten liggen. De beroemdste is Bèr. Hij is naamgever van onze nieuwe expositie 'Ontmoet Bèr - Mosasaurus Experience'.

Zet zondag 18 augustus maar vast in je agenda. Dan opent deze bijzondere tentoonstelling waarin jong en oud meer te weten komt over Bèr en zijn tijdgenoten.

Archief Wisselexpo's