Museum Online

Het Natuurhistorisch Museum Maastricht is ook online actief. Bekijk hier filmpjes en podcasts.

Online lezingen

John Jagt - Sint Pietersberg

John Jagt praat over de groeve in de Sint Pietersberg en de prachtige fossielen die daar gevonden zijn in de afgelopen 20 jaar.

 

John jagt - Het grote uitsterven

John Jagt praat over het moment waarop de meteoor insloeg op aarde en meteen alle dinosaurussen met één klap verdwenen. Een interessant verhaal over de impact, de gevolgen en de herstart van de natuur op aarde

Paul Beuk - De tuin van het NHMM

Paul beuk vertelt over de bijzondere insecten die te vinden zijn in de botanische tuin van ons museum.
 
 

Paul Beuk - Over nachtdieren

Paul Beuk vertelt over hoe dieren zich aanpassen aan hun milieu vanwege bedreiging, brute weersomstandigheden of gewoonweg vanwege evolutie.
 

Educatie online

Nachtdieren masker maken

Helène Klein laat zien hoe je een nachtdieren masker kunt maken.

Krijtzee kijkdoos maken

Helène Klein laat zien hoe je een Kijkdoos kunt maken.

Podcasts

Podcast Zoogdieren: geen ‘losers’ maar kleine ninja’s

We horen het verhaal van zoogdieren in de dinotijd. Want in de schaduw van de ‘heersers van de wereld’, de dinosauriërs, ontwikkelden zoogdieren zich razendsnel tot kleine heersertjes in de aarde, in bomen en te water. Maarten van Rossem, Gijs Rademaker en paleontologe en zoogdierexpert Elsa Panciroli verbazen zich over de veelzijdigheid van zoogdieren in de dinotijd – van de eerste mol aller tijden, tot zweefvliegers en beverachtige zwemmers.

Podcast Dinocast.nl afl. 10>>

Podcast Wat zwom er rond in de Nederlandse krijtzee?

Eigenlijk houdt Maarten van Rossum helemaal niet van zwemmen, maar vandaag móeten we het water in. In onze verbeelding dan, want we dalen af in de Nederlandse subtropische krijtzee van 70 miljoen jaar geleden. Wat zijn ammonieten precies en… wat zijn die grote zwarte schaduwen in het water?

Podcast Dinocast.nl afl. 11>>