Woensdag 6 september 2023 14.00 – 16.00 uur.

Wegens groot succes gaan we nog een keer op pad met bioloog Paul Beuk 

Zonder dat we er iets van zien, krioelt het onder het wateroppervlak van het leven. Ga je mee op safari om dat onderwaterleven te ontdekken?

Bij safari denk je aan de Afrikaanse savannes met leeuwen, zebra’s, olifanten, neushoorns, impala’s, gazelles, hyena’s, giraffen, enz. Sommige grazen in het gras, andere plukken bomen kaal en weer andere jagen op die grazers en plukkers. In onze plassen en sloten is het onderwater niet veel anders, maar de beestjes zijn veel kleiner en ze hebben meestal niet vier maar zes poten. Het zijn er vaak wel erg veel en ze zien er soms heel raar uit. Tijd om ze eens nader te onderzoeken!

 

 

 

 

 

 

Wat gaan we doen?
Woensdag 6 september van 14:00 tot 16:00 uur gaan we met netjes en waterbakken de natuur in om dat onbekende waterleven te gaan ontdekken. Netjes, bakken en potjes, daar zorgen wij voor; laarzen, korte broek, zwemkleding en handdoek (maar je gaat toch niet in het water vallen?) moet je zelf meenemen.

Een paar dagen van te voren laten we precies weten waar we op safari gaan. Enne…, voor het geval ze ook graag eens op safari willen, mag één van je ouders mee. Leren die ook nog eens wat.

Leeftijd
7 t/m 11 jaar

Kosten
I.h.k.v. Festival Maas>> is de Waterbeestjessafari deze keer helemaal gratis!
Wel even aanmelden via museum@maastricht.nl of bel naar 0 43 350 54 90.

Lees hieronder het artikel in Jong043 juni 2023 over onze vorige waterbeestjessafari.