Altijd al willen weten hoe een vogel wordt opgezet? Op zaterdag 15 juli geeft meervoudig Nederlands kampioen prepareren Rick Way een kijkje achter de schermen. Van 13:00 tot 17:00 uur prepareert Rick live een ekster in ons educatielokaal.

Dit is je kans om een echte taxidermist het hemd van het lijf te vragen! Kom jij ook kijken? Vooraf aanmelden is niet nodig, je betaald alleen de reguliere toegangsprijs voor het museum.

Meer weten over Rick Way?

Rick Way is gespecialiseerd in het opzetten van kleine en middelgrote vogels. Vanaf jongs af aan heeft hij een grote passie voor de natuur waardoor hij veel oog voor detail heeft ontwikkeld. Rick is meervoudig Nederlands kampioen prepareren en hij heeft ook meerdere andere prijzen gewonnen. Zijn opgezette vogels zijn altijd perfect en van hoge kwaliteit. Dit is één van de redenen dat Rick met regelmaat stukken opzet voor onder andere verzamelaars en Natuurhistorische musea.

Samen met taxidermist Sophie Kiela heeft Rick ook meegedaan aan de Europese kampioenschappen in 2018. Met hun dynamische stuk, bestaande uit 2 eksters en een veelvraat hebben ze de prijs voor het meest artistieke en creatieve gezamenlijke stuk behaald.

Rick is een van de zes preparateurs die in het atelier werkt van demuseumwinkel.com. Neem vooral een kijkje in hun assortiment!