Een van de hoofddoelstellingen van het Natuurhistorisch Museum Maastricht/ Centre Céramique is het uitdragen van het verhaal van biodiversiteit. Biodiversiteit is het leven dat zich over miljarden jaren over de aarde heeft verspreid en is geëvolueerd tot de wonderlijkste vormen en soorten. Een belangrijk onderwerp, waarvan de waarde voor velen abstract blijft. Wellicht kan dans daar een rol in vervullen.

 

Dansatelier Maastricht ontwikkelde een voorstelling met als thema biodiversiteit. Daarin worden diverse aspecten van dit thema belicht.  Er is een project ontwikkeld waarbij jonge leerlingen gefilmd en geïnterviewd werden. ‘Wat denk je dat biodiversiteit betekent?’ en ‘Waarom is biodiversiteit belangrijk?’ Deze informatieve filmpjes worden als rode draad door de voorstelling gebruikt. Kinderen worden zo meegenomen in het verhaal van de wereld, de natuur en biodiversiteit.  

 

De Zevenslaper

Dansvoorstelling rondom biodiversiteit

Laat je betoveren door de magische wereld van ‘De Zevenslaper’, een dansvoorstelling uitgevoerd door de jongste talenten van Dansatelier Maastricht. Deze bruisende voorstelling neemt je mee op een reis door de rijkdom van dromen en de ontdekking van je eigen identiteit.

Zondag 25 februari – 14.30u
Cultureel Centrum Lanaken (België)

Tickets>