John Jagt

Prepteam

In ons Sciencelab wordt regelmatig gewerkt aan het prepareren van fossiele vondsten.

Om de vele objecten te kunnen ontleden en beschrijven werken we met een groep preparateurs oftewel het Prepteam. Dit team staat onder leiding van paleontoloog dr. John Jagt en bestaat uit amateurpaleontologen. Stuk voor stuk mensen die met veel plezier en een enorme drive meewerken aan het ontsluiten van een stuk natuurgeschiedenis. Op deze pagina stellen we onze ‘preppers’ voor.

Jacques Knops

“Ik ben mijn hele leven al gek van fossielen en heb paleontologie als hobby. Ik heb veel groeves en vindplaatsen bezocht in Europa, maar je kunt juist in Zuid-Limburg vaak prachtige dingen vinden."

Eric Nieuwenhuis

“Mijn naam is Eric Nieuwenhuis. Sinds 1989 verzamel ik Krijt-fossielen uit de omgeving van Maastricht. In 1993 ben ik lid geworden van de Nederlandse Geologische Vereniging, afdeling Limburg."

Frans Kerren

“Geologie en Paleontologie hebben al heel lang mijn bijzondere interesse, ik verzamel al meer dan 30 jaar fossielen en speciaal versteend hout uit de gehele wereld."

Lars Barten

“Mijn naam is Lars Barten, geboren in 2000, en momenteel student Biologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen.
Toen ik zeven jaar oud was, ontdekte ik bij een zandafgraving in Noordoost-Brabant, dicht bij huis, mijn eerste fossielen: haaientanden en fossiele walvisbotten..."

Jos Barten

“Ongeveer vijftien jaar geleden is het voor mij begonnen. De aanleiding was het haaientanden zoeken bij de zandopspuiting Mill-Langenboom, samen met mijn toen zevenjarige zoon Lars."

Jeroen Polhuis

“Tijdens een bezoek aan het Natuurhistorisch Museum Maastricht in 2013 zag ik achter in de kapel twee mannen aandachtig bezig met het prepareren van de resten van mosasaurus Carlo."