Stopmotion films van Project: Lang lang geleden…

In samenwerking met Kaleidoscoop Maastricht heeft het Natuurhistorisch Museum Maastricht een lesprogramma ontwikkeld met een wel heel bijzonder probleem…

In het Natuurhistorisch Museum Maastricht willen we graag alle bezoekers zo goed mogelijk helpen en informeren. Maar als het druk is in het museum lukt dat niet altijd.
Gelukkig is er in de filmzaal ook nog een film die bezoekers kunnen bekijken. Maar deze film is niet echt leuk voor kinderen; super serieus en niet spannend.
Het museum moet leuk zijn voor iedereen en daarom hebben wij jullie hulp ingeschakeld! Want wie kan er het beste een cool, spannend en tevens leerzaam filmpje maken voor kinderen? Kinderen natuurlijk!

Dit jaar hebben 9 groepen aan dit project deelgenomen. Ze hebben gewerkt aan prachtige stopmotion videos’. Hieruit zijn groep 7A+7B van kindcentrum Aloysius gekozen als winnaars.
De 2 korte stopmotion filmpjes zijn vanaf 1 augustus tot 3 september 2023, te bekijken in het “bruin museum” de oudste zaal van het Natuurhistorisch Museum Maastricht.

Komt dat zien!

Met veel dank aan: Alle leerlingen van 7A+7B van kindcentrum Aloysius!
Alle deelnemende scholen, leerlingen, docenten & begeleidende docenten van Kaleidoscoop.