Schatgraven

t/m 13 december 2021

Welkom bij onze nieuwe tentoonstelling Schatgraven.

Schatgraven is een echte kindertentoonstelling. Leerzaam, fun en gezellig om samen met je familie te bezoeken. Je ontdekt, leert en bent lekker bezig met graven en aanraken van de meest fantastische vondsten!

Floor Jansen met John Jagt

Over Schatgraven

In Schatgraven gaat het over stenen, mineralen, fossielen en andere bodemvondsten. Wat kun je allemaal vinden in de bodem en wat vertellen die vondsten ons over vroegere tijden?
Wat dacht je van het vinden van resten van uitgestorven dieren zoals dinosauriërs, de mammoet en de wolharige neushoorn?
Allemaal dieren die tot de verbeelding spreken. Kom kijken naar overblijfselen van deze dieren die als schat ooit opgegraven werden en raak ook echte botten aan van bijvoorbeeld de mammoet!

Je kunt zelf op zoek gaan naar bodemschatten. In een grote zandbak is van alles te vinden, allemaal dingen die je buiten ook zou kunnen vinden als je er een beetje naar zoekt.
Om je een idee te geven van de tijd die tussen toen en nu zit, is er een tijdlijn met allerlei bijzondere onderdelen. Bijvoorbeeld: In de tijd van de Romeinen kun je een afbeelding zien en zelfs een voorwerp vastpakken uit die tijd. Ondertussen kun je luisteren naar een bijpassend verhaaltje.

Deze kindertentoonstelling is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Schatgraven is t/m maandag 13 december te bezoeken.

Twee kinderen die graven naar een schat

Activiteiten

 

Omdat we met coronabeperkingen te maken hebben, zijn zoveel mogelijk activiteiten in de openlucht georganiseerd. Denk aan Schatgraafmiddagen in onze museumtuin, Familiewandelingen in de ENCI-groeve en een Familiedag in het laatste weekend van de zomervakantie.

Maar ook in het museum is van alles extra’s te beleven zoals Kinderworkshops en meekijken en vragen stellen aan onze preparateurs in hun Sciencelab. Preparateurs zijn mensen die fossielen heel voorzichtig uit hun blokje mergel of ander gesteente halen en ze netjes schoonmaken. Ze komen daarbij hele wonderlijke dingen tegen. Vraag ze maar het hemd van hun lijf.

Twee kinderen die graven naar een schat
Floor Jansen met John Jagt

Educatie; van DIY (do it yourself) tot klassenbezoek

 

Voor Schatgraven hebben we verschillende toffe lessen ontwikkeld voor thuis, in de klas (zelfstandig of met een educatief medewerker) en in het museum.
Heb je interesse? Neem dan contact met ons op via museum@maastricht.nl