STEM JIJ OOK OP ONZE REUZENBEVER?

De verkiezing Nationaal IJstijdzoogdier nadert zijn ontknoping. De namen van de 10 finalisten zijn inmiddels bekend. Dat is het resultaat van honderden stemmen op een of meer van de 200 zoogdiersoorten die in ons land leefden tijdens de IJstijd. En wat geweldig; onze reuzenbever is een van die 10 finalisten!
Direct stemmen? Klik dan hier >>

Trogontherium cuvieri, oftewel de reuzenbever, is de grootste knager van het stel. Zijn kop was écht groot en hij had forse tanden, een mooie ronde staart en een flink stel achterpoten met zwemvliezen, waarmee hij ontzettend goed kon zwemmen.

Dat weten we o.a. van een bijna complete schedel uit de klei van Tegelen die in ons museum te zien is. In het museum staat ook een levensgroot model dat we gekregen hebben t.g.v. de 40ste verjaardag van de Werkgroep Pleistocene Zoogdieren.

En wist je dat onze bever zijn eigen ambassadeur heeft? Antje Schreuder was begin van de twintigste eeuw fanatiek bezig met onderzoek naar fossiele resten van het dier.

Tot en met 26 april kan iedereen (ook jonger dan 18) stemmen op hun favoriet voor de titel. Op 29 april maakt de WPZ het Nationaal IJstijdzoogdier bekend.

Het zou fantastisch zijn als onze reuzenbever met de eer gaat strijken!