FOTO: De stand van het Natuurhistorisch Museum Maastricht, bemand door vrijwilliger John Stroucken, tijdens PaleoTime NL in Harderwijk (april 2022) (foto: John Jagt)

22 april 2023

Fossielen te kust en te keur
Op zaterdag, 22 april 2023, van 10:00 tot 17:00 uur, vindt in Houten bij Utrecht weer de zeer succesvolle en drukbezochte fossielenbeurs PaleoTime NL plaats. Na eerdere edities in Ede en Harderwijk trekt iedereen (zowel professionals als liefhebbers) die verzot is op fossielen (van plant en dier) dit jaar naar Expo Houten (Meidoornkade 24, 3992 AE Houten) om zich daar onder te dompelen in de veelheid van stands, de enthousiaste sfeer en het kameraadschappelijke karakter van dit event. Niet te missen!

Lezing Mart Deckers
Dit jaar zal het museum vertegenwoordigd zijn door een kleinere delegatie dan anders, maar dit keer komt wel Mart Deckers, ontvanger van de Van der Lijnonderscheiding 2022 en vrijwilliger van het Natuurhistorisch Museum Maastricht, aan het woord. Om 13:00 uur is de aftrap van Marts lezing over de vaak spectaculaire Krijtfossielen die hij in 30 jaar tijd uit de voormalige ENCI-groeve heeft getoverd. Niet te versmaden!


Mart Deckers

Naast lezingen, presentaties en determinatiesessies geven vele Vlaamse en Nederlandse verenigingen acte de presence en kunnen fossielen worden gekocht en geruild. Ook zijn er boekhandels aanwezig die de nodige werkjes op tafel hebben liggen, waarmee je eigen fossielen van een naam kunnen worden voorzien. Het hele programma en de entreeprijs zijn te vinden op: https://www.paleotime.nl