Wist je dat er vroeger in Maastricht een warme tropische zee was waar nu land is? Hier zwommen mooie vissen, zeeschildpadden en de Mosasaurus!

Wil je deze onderwaterwereld en de bijzondere dieren die hier hebben geleefd zelf zien? Kom dan naar het Natuurhistorisch Museum Maastricht en bekijk de botten en fossielen van deze speciale dieren.

Wil je een stukje van deze zee thuis hebben? Bouw hem dan gewoon na! Met ons Knipblad maak je een prachtige kijkdoos met haaien, zeesterren en een Mosasaurus skelet! Download het Knipblad of haal het knipblad gratis op bij de balie van het museum (afdrukken indien mogelijk A3 = aangeraden).

Bekijk het instructie filmpje op de Instagram pagina van het museum @nhm_maastricht, plaats je foto van jouw zelfgemaakte Krijtzee en tag het museum. Of stuur je foto op naar museum@maastricht.nl Want we geven 4x een knuffelig onderwatervriendje weg! Zien we je snel in het Museum?

Lever je foto uiterlijk 11 januari 2022 in. Op 13 januari worden de winnaars bekend gemaakt en op 14 januari kan de prijs worden afgehaald in het museum.

KNIP WERKBLAD KRIJTZEE NL
KNIP WERKBLAD KRIJTZEE ENG